måndag 10 mars 2014

Mojosås Colorado - såsen från Kanariöarna

Alla ni som varit på Kanariöarna och ätit denna röda goda chilisås tillsammans med små saltkokta potatisar och älskade det, är detta receptet ett måste helt enkelt. Lätt och smidigt att göra om du har en mortel hemma och några få ingredienser. Godast blir det med dessa små saltkokta potatisar, men annars funkar rostade klyftpotatisar också.

Ingredienser 4 portioner.:
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1/2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano eller 1 msk färsk hackad
2 tsk vinäger
1 mellanstor kokt potatis
3 msk olivolja
1 dl hett vatten

Saltkokta potatisar:
600 g småpotatis (delikatess)
2 dl grovt salt till 1 liter vatten
vatten

Så här gör du:
Stöt hackade vitlöksklyftor och urkärnad, strimlad chilipeppar med saltet i en mortel. Blanda i paprikapulver, spiskummin, oregano och vinäger. Stöt också i potatisen. Rör i oljan. Häll i vatten medan du rör med stöten.
Tvätta potatisarna men skala inte. Lägg dom i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker. Häll i salt i proportion till vattnet och låt potatisen koka under lock tills den är klar. Den ska vara skrynklig på utsidan om mjuk inuti.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar