torsdag 15 november 2012

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten. En klassiker är en klassiker, så enkelt och gott fortfarande. Har du martiniglas eller cocktailglas passar det bättre och är snyggare att servera räkcocktailen i dessa än i en vanlig liten skål som på bilden. Man äter ju med ögat. Detta är min lunch idag, därav lite enklare. Här kommer recept som är beräknat som en aptitretare och förrätt.

Ingredienser för 4 personer:
40 st räkor av storleken 70/90
2 dl strimlad isbergssallad
4 st cocktailtomater
0,5 st slanggurka
1 citron
4 st dillvippor till garnering

Klicka här: Länk till receptet på Rhode Island såsen.

Gör så här:
Börja med att skala räkorna.
Skölj salladen i iskallt vatten och låt den ligga och bli riktigt krispig en stund under tiden du gör Rhode Island sås.
Häll nu av salladen och slunga den fri från vatten, strimla den fint och fördela salladen i 4 cocktailglas.
Strimla gurkan fint och fördela detta över salladen.
Nu är det bara att fördela de skalade räkorna och skeda över såsen.
Garnera med citronklyfta, tomatklyftor och en dillvipps.

Smaklig måltid!

1 kommentar: